• Welcome to Optional School
    Optional School Application Process

  • Welcome to Optional School
    Optional School Application Process

Spiegel att bland fotbollstrojor

Posted by: | Posted on: June 13, 2018

Spiegel att bland fotbollströjor undersökte betalning
Franz Beckenbauer, som ledde organiseringsutskottet för VM 2006, på söndag avvisade påståenden att en slushfond hade blivit upprättad för att köpa röster och ta turneringen till Tyskland tillbaka år 2000.
Der Spiegel tidningen rapporterade på fredag ​​att en påstådd slush fond hade upprättats med € 6,7 miljoner lånas av den sena Adidas vd Robert Louis-Dreyfus för Tysklands VM-budkommitté för att betala mutor till FIFA-tjänstemän för att hjälpa till att landa turneringen för Tyskland under en omröstning år 2000.
Der Spiegel sa Köp fotbollströjor att bland dem som var medvetna om slush-fonden hade Beckenbauer, som var chefen för utskottet, liksom Wolfgang Niersbach, nuvarande president för den tyska fotbollsförbundet som var vice ordförande i organisationskommittén, citerar interna dokument från DFB.
Niersbach på lördag avvisade också påståenden och sa att han hade beställt sina advokater att vidta rättsliga åtgärder mot tidningen.
B sade på fredagen att sin egen undersökning inte hade hittat något fel i processen att bli tilldelad VM 2006, men sade att det undersökte en Köp fotbollströjor betalning på 6,7 miljoner euro från utskottet till FIFA för ett kulturprogram under världscupen 2006 och huruvida det användes som avsedd.
Der Spiegel sa att denna betalning var en avkastning på ett lån som Louis-Dreyfus betalade för att hjälpa till att upprätta den påstådda slushonden.
Världsfotbollens styrelse, FIFA, dödades i den största krisen i sin 111-åriga historia i maj då 14 fotbollsansvariga och idrottsmarknadsledare anklagades i USA för mutor, penningtvätt och trådbedrägerier som involverade mer än 150 miljoner dollar i betalningar.